Safe Eat Blog

Η Σημασία της Επισήμανσης Τροφίμων για τις Επιχειρήσεις

10/10/2024

Η Σημασία της Επισήμανσης Τροφίμων για τις Επιχειρήσεις

Η επισήμανση τροφίμων αποτελεί βασικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις, διασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς, τη διαφάνεια προς τους καταναλωτές και την αποφυγή παραπλανητικών πρακτικών. Προσφέρει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και συμβάλλει στη διαχείριση κρίσεων, όπως ανακλήσεις προϊόντων

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Μυκοτοξίνες σε Φυτικά Ροφήματα: Ανησυχίες για την Υγεία & Ασφάλεια

07/10/2024

Μυκοτοξίνες σε Φυτικά Ροφήματα: Ανησυχίες για την Υγεία & Ασφάλεια
Οι μυκοτοξίνες, τοξικές ουσίες από μύκητες, ανιχνεύονται σε φυτικά ροφήματα, όπως αμυγδάλου και βρώμης, και αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, ειδικά για τα παιδιά. Η SafeEat βοηθά τις επιχειρήσεις να διαχειριστούν αυτούς τους κινδύνους, διασφαλίζοντας την ασφάλεια τροφίμων και την προστασία των καταναλωτών.
Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Νέα Δυνατότητα Πιστοποίησης Προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ μέσω gov.gr από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

04/10/2024

Νέα Δυνατότητα Πιστοποίησης Προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ μέσω gov.gr από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Η πιστοποίηση προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ είναι κρίσιμη για την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων. Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ διευκολύνει την υποβολή αιτήσεων μέσω gov.gr, ενώ η SafeEat προσφέρει υποστήριξη για τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ασφάλειας τροφίμων. Αυτή η διαδικασία ενισχύει την ποιότητα και την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Ανανέωση Εγγραφής στο Μητρώο FDA για Εξαγωγές στις ΗΠΑ: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε για το 2024

01/10/2024

Ανανέωση Εγγραφής στο Μητρώο FDA για Εξαγωγές στις ΗΠΑ: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε για το 2024

Η εγγραφή στον FDA είναι υποχρεωτική για επιχειρήσεις που εξάγουν τρόφιμα, φάρμακα, καλλυντικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα στις ΗΠΑ, με ανανέωση κάθε 2 χρόνια και την ανάγκη ορισμού US Agent για ξένες επιχειρήσεις.
Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Κατανάλωση ιχθυρών ψυχρής κάπνισης.

25/09/2022

Κατανάλωση ιχθυρών ψυχρής κάπνισης.

Παρόλο που το σύστημα HACCP συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου τροφιμογενών ασθενειών, η εφαρμογή του στην παραγωγή ιχθυρών ψυχρής κάπνισης δεν είναι πάντα εύκολη.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Βιομεμβράνες

09/08/2022

Βιομεμβράνες

Οι βιομεμβράνες αποτελούν έναν σημαντικό κίνδυνο για την βιομηχανία τροφίμων τα τελευταία 30 χρόνια.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.