Ανανέωση Εγγραφής στο Μητρώο FDA για Εξαγωγές στις ΗΠΑ: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε για το 2024


Η εγγραφή στον FDA είναι υποχρεωτική για επιχειρήσεις που εξάγουν τρόφιμα, φάρμακα, καλλυντικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα στις ΗΠΑ, με ανανέωση κάθε 2 χρόνια και την ανάγκη ορισμού US Agent για ξένες επιχειρήσεις.
Ανανέωση Εγγραφής στο Μητρώο FDA για Εξαγωγές στις ΗΠΑ: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε για το 2024

Η εγγραφή στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) αποτελεί κρίσιμη διαδικασία για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να εξάγει προϊόντα τροφίμων, φαρμάκων, καλλυντικών ή ιατροτεχνολογικών προϊόντων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2024 είναι έτος ανανέωσης της εγγραφής, με την περίοδο να διαρκεί από την 1η Οκτωβρίου έως την 31η Δεκεμβρίου 2024.


Τι είναι η εγγραφή στον FDA;

Κάθε επιχείρηση που παρασκευάζει, επεξεργάζεται, συσκευάζει ή αποθηκεύει προϊόντα τα οποία προορίζονται για την αγορά των ΗΠΑ υποχρεούται να εγγραφεί στο μητρώο του FDA. Αυτή η εγγραφή είναι απαραίτητη για την είσοδο των προϊόντων στην αμερικανική αγορά, και πρέπει να ανανεώνεται κάθε 2 χρόνια (Biennial FDA Registration).


Ποιες επιχειρήσεις πρέπει να εγγραφούν στον FDA;

Η εγγραφή στον FDA είναι υποχρεωτική για όλες τις εγκαταστάσεις που παράγουν ή διαχειρίζονται τρόφιμα, φάρμακα, καλλυντικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μη συμμόρφωση με αυτή την απαίτηση μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της δυνατότητας εξαγωγής των προϊόντων σας στις ΗΠΑ. 


Γιατί χρειάζεται ένας US Agent;

Για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν εκτός των ΗΠΑ, είναι υποχρεωτικό να ορίσουν έναν US Agent. Ο US Agent είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία μεταξύ του FDA και της ξένης επιχείρησης, λαμβάνοντας αιτήματα πληροφοριών, ειδοποιήσεις, αλλά και βοηθώντας στη συντονισμένη αντιμετώπιση θεμάτων όπως επιθεωρήσεις ή προβλήματα ασφαλείας.


Υπηρεσίες Ανανέωσης Εγγραφής στο FDA από το SafeEat

Στο SafeEat, παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις για την εγγραφή και ανανέωση των εγγραφών στο μητρώο του FDA, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της επιχείρησής σας. Στο SafeEat, κατανοούμε τη σημασία της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς του FDA και δεσμευόμαστε να σας παρέχουμε υποστήριξη σε κάθε βήμα της διαδικασίας. Με την ομάδα μας στο πλευρό σας, η επιχείρησή σας θα συνεχίσει να εξάγει προϊόντα στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς καθυστερήσεις ή εμπόδια.


Για περισσότερες πληροφορίες και για να διασφαλίσετε την έγκαιρη ανανέωση της εγγραφής σας στον FDA, επικοινωνήστε μαζί μας στο  www.safeeat.gr.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.