IFS Food - Standard for assessing product and process compliance in relation to food safety and quality

IFS Food - Standard for assessing product and process compliance in relation to food safety and quality

To IFS Food αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο GFSI (Global Food Safety Initiative) που απευθύνεται σε εταιρείες επεξεργασίας τροφίμων και εταιρείες που συσκευάζουν χύμα προϊόντα διατροφής. Στο επίκεντρο των απαιτήσεων του είναι η ασφάλεια και η ποιότητα των παραγόμενων τροφίμων, σε συμμόρφωση με την σχετική νομοθεσία.

To IFS Food αποτελεί ιδιωτικό πρότυπο που συντάχθηκε για πρώτη φορά το 2003 από τα μέλη της Ένωσης Γερμανών Λιανεμπόρων (HDE) και Γάλλων Λιανεμπόρων (FCD). Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως GFSI (Global Food Safety Initiative).

Το πρότυπο αυτό απευθύνεται σε εταιρείες επεξεργασίας τροφίμων και εταιρείες που συσκευάζουν χύμα προϊόντα διατροφής. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνους που παράγουν ιδιωτικές ετικέτες, καθώς περιέχει πολλές απαιτήσεις που σχετίζονται με τη συμμόρφωση με τις προδιαγραφές των πελατών.

Στην ισχύουσα έκδοση version 8 κύρια έμφαση δίνεται στην εμπιστοσύνη στα προϊόντα και τις διαδικασίες, εννοώντας ότι ασφάλεια, η ποιότητα, η νομιμότητα και η συμμόρφωση με ειδικές απαιτήσεις πελατών διασφαλίζονται μέσω μιας αξιολόγησης on-site και αναθεώρησης τεκμηρίωσης και παρακολούθησης.

Από το Blog μας

Lasioderma Serricorne & Συσκευασίες Τροφίμων: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

25/01/2025

Lasioderma Serricorne & Συσκευασίες Τροφίμων: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Το Lasioderma Serricorne (Λασιόδερμα) είναι έντομο που προσβάλλει αποθηκευμένα τρόφιμα, όπως δημητριακά, μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς. Δείτε πώς να προστατεύσετε τα προϊόντα σας, ποια υλικά συσκευασίας είναι πιο ανθεκτικά και ποια μέτρα πρόληψης εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις τροφίμων.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Νέος Κανονισμός  για τις Συσκευασίες και τα Απόβλητα Συσκευασίας: Τι Αλλάζει το 2025

24/01/2025

Νέος Κανονισμός για τις Συσκευασίες και τα Απόβλητα Συσκευασίας: Τι Αλλάζει το 2025

Ο Κανονισμός (ΕΕ) 2025/40 εισάγει αυστηρότερες απαιτήσεις για τις συσκευασίες, εστιάζοντας στην ανακυκλωσιμότητα, τη μείωση των βαρέων μετάλλων και τοξικών ουσιών (BPA, PFAS) και τη βιωσιμότητα. Οι επιχειρήσεις τροφίμων πρέπει να προσαρμοστούν έως το 2030, με σταδιακές προθεσμίες συμμόρφωσης. Υποχρεωτική γίνεται η επισήμανση ανακυκλωσιμότητας και η χρήση ασφαλέστερων υλικών.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Υπερχλωρικό στα Τρόφιμα: Η Νέα Αξιολόγηση της EFSA και οι Επιπτώσεις για την Ασφάλεια Τροφίμων

24/01/2025

Υπερχλωρικό στα Τρόφιμα: Η Νέα Αξιολόγηση της EFSA και οι Επιπτώσεις για την Ασφάλεια Τροφίμων

Η EFSA δημοσίευσε νέα επιστημονική αξιολόγηση για το υπερχλωρικό στα τρόφιμα, επισημαίνοντας τους κινδύνους για τον θυρεοειδή και τις ευάλωτες ομάδες (βρέφη, έγκυες). Τα νέα όρια ασφαλείας απαιτούν αυστηρότερη παρακολούθηση των ρύπων σε φρούτα, λαχανικά και βρεφικές τροφές. Οι επιχειρήσεις τροφίμων πρέπει να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς, ενώ η SafeEat προσφέρει εξειδικευμένη υποστήριξη για ανάλυση κινδύνων και ποιοτικό έλεγχο.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.