IFS Food - Standard for assessing product and process compliance in relation to food safety and quality

IFS Food - Standard for assessing product and process compliance in relation to food safety and quality

To IFS Food αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο GFSI (Global Food Safety Initiative) που απευθύνεται σε εταιρείες επεξεργασίας τροφίμων και εταιρείες που συσκευάζουν χύμα προϊόντα διατροφής. Στο επίκεντρο των απαιτήσεων του είναι η ασφάλεια και η ποιότητα των παραγόμενων τροφίμων, σε συμμόρφωση με την σχετική νομοθεσία.

To IFS Food αποτελεί ιδιωτικό πρότυπο που συντάχθηκε για πρώτη φορά το 2003 από τα μέλη της Ένωσης Γερμανών Λιανεμπόρων (HDE) και Γάλλων Λιανεμπόρων (FCD). Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως GFSI (Global Food Safety Initiative).

Το πρότυπο αυτό απευθύνεται σε εταιρείες επεξεργασίας τροφίμων και εταιρείες που συσκευάζουν χύμα προϊόντα διατροφής. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνους που παράγουν ιδιωτικές ετικέτες, καθώς περιέχει πολλές απαιτήσεις που σχετίζονται με τη συμμόρφωση με τις προδιαγραφές των πελατών.

Στην ισχύουσα έκδοση version 8 κύρια έμφαση δίνεται στην εμπιστοσύνη στα προϊόντα και τις διαδικασίες, εννοώντας ότι ασφάλεια, η ποιότητα, η νομιμότητα και η συμμόρφωση με ειδικές απαιτήσεις πελατών διασφαλίζονται μέσω μιας αξιολόγησης on-site και αναθεώρησης τεκμηρίωσης και παρακολούθησης.

Από το Blog μας

Κατανάλωση ιχθυρών ψυχρής κάπνισης.

25/09/2022

Κατανάλωση ιχθυρών ψυχρής κάπνισης.

Παρόλο που το σύστημα HACCP συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου τροφιμογενών ασθενειών, η εφαρμογή του στην παραγωγή ιχθυρών ψυχρής κάπνισης δεν είναι πάντα εύκολη.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Βιομεμβράνες

09/08/2022

Βιομεμβράνες

Οι βιομεμβράνες αποτελούν έναν σημαντικό κίνδυνο για την βιομηχανία τροφίμων τα τελευταία 30 χρόνια.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Μήπως χρειάζονται διατροφική αναδιατύπωση τα έτοιμα γεύματα των ελληνικών σούπερ μάρκετ;

30/07/2022

Μήπως χρειάζονται διατροφική αναδιατύπωση τα έτοιμα γεύματα των ελληνικών σούπερ μάρκετ;

Σκοπός της μελέτης ήταν η αξιολόγηση της θρεπτικής αξίας των έτοιμων γευμάτων που διατίθενται στα ελληνικά καταστήματα λιανικής.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.