BRCGS Global Food Safety Standard

BRCGS Global Food Safety Standard

Το BRCGS Global Food Safety Standard αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων, σε εναρμόνιση με τις απαιτήσεις της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για την Ασφάλεια Τροφίμων (GFSI). Το πλαίσιο του προτύπου καθορίζει τον τρόπο διαχείρισης της ασφάλειας, της ακεραιότητας, της νομιμότητας και της ποιότητας των προϊόντων σε βιομηχανίες που παράγουν, επεξεργάζονται και συσκευάζουν τρόφιμα και συστατικά τροφίμων.

Παγκόσμιο Πρότυπο Ασφάλειας Τροφίμων BRCGS εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1998 και διαχειρίζεται από τον Βρετανικό Οργανισμός Λιανεμπορίου/British Retail Consortium (BRC).

Σήμερα, στην 9η έκδοσή του, εξελίσσεται συνεχώς με γνώμονα την προστασία του καταναλωτή. Ήταν το πρώτο πρότυπο με GFSI benchmark, καθώς και το πρώτο που εισήγαγε απαιτήσεις κουλτούρας για την ασφάλεια των τροφίμων (food safety culture) και καθόρισε την απάτη στα τρόφιμα (food fraud). Εφαρμόζεται σε από πάνω από 22.000 τοποθεσίες σε περισσότερες από 130 χώρες, γίνεται αποδεκτό από το 70% των 10 κορυφαίων παγκόσμιων λιανεμπόρων, το 60% των 10 κορυφαίων εστιατορίων γρήγορης εξυπηρέτησης και το 50% των κορυφαίων 25 παρασκευαστών τροφίμων.

Το BRCGS Global Food Safety Standard καθορίζει το πλαίσιο για τη διαχείριση της ασφάλειας, της ακεραιότητας, της νομιμότητας και της ποιότητας των προϊόντων, καθώς και των λειτουργικών ελέγχων για αυτά τα κριτήρια σε βιομηχανίες που παράγουν, μεταποιούν και συσκευάζουν τρόφιμα και συστατικά τροφίμων.

Από το Blog μας

Η Σημασία της Επισήμανσης Τροφίμων για τις Επιχειρήσεις

10/10/2024

Η Σημασία της Επισήμανσης Τροφίμων για τις Επιχειρήσεις

Η επισήμανση τροφίμων αποτελεί βασικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις, διασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς, τη διαφάνεια προς τους καταναλωτές και την αποφυγή παραπλανητικών πρακτικών. Προσφέρει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και συμβάλλει στη διαχείριση κρίσεων, όπως ανακλήσεις προϊόντων

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Μυκοτοξίνες σε Φυτικά Ροφήματα: Ανησυχίες για την Υγεία & Ασφάλεια

07/10/2024

Μυκοτοξίνες σε Φυτικά Ροφήματα: Ανησυχίες για την Υγεία & Ασφάλεια
Οι μυκοτοξίνες, τοξικές ουσίες από μύκητες, ανιχνεύονται σε φυτικά ροφήματα, όπως αμυγδάλου και βρώμης, και αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, ειδικά για τα παιδιά. Η SafeEat βοηθά τις επιχειρήσεις να διαχειριστούν αυτούς τους κινδύνους, διασφαλίζοντας την ασφάλεια τροφίμων και την προστασία των καταναλωτών.
Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Νέα Δυνατότητα Πιστοποίησης Προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ μέσω gov.gr από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

04/10/2024

Νέα Δυνατότητα Πιστοποίησης Προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ μέσω gov.gr από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Η πιστοποίηση προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ είναι κρίσιμη για την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων. Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ διευκολύνει την υποβολή αιτήσεων μέσω gov.gr, ενώ η SafeEat προσφέρει υποστήριξη για τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ασφάλειας τροφίμων. Αυτή η διαδικασία ενισχύει την ποιότητα και την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.