Το BRCGS Global Food Safety Standard αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων, σε εναρμόνιση με τις απαιτήσεις της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για την Ασφάλεια Τροφίμων (GFSI). Το πλαίσιο του προτύπου καθορίζει τον τρόπο διαχείρισης της ασφάλειας, της ακεραιότητας, της νομιμότητας και της ποιότητας των προϊόντων σε βιομηχανίες που παράγουν, επεξεργάζονται και συσκευάζουν τρόφιμα και συστατικά τροφίμων.
Παγκόσμιο Πρότυπο Ασφάλειας Τροφίμων BRCGS εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1998 και διαχειρίζεται
από τον Βρετανικό Οργανισμός Λιανεμπορίου/British Retail Consortium (BRC).
Σήμερα, στην 9η έκδοσή του, εξελίσσεται συνεχώς με γνώμονα την προστασία του καταναλωτή.
Ήταν το πρώτο πρότυπο με GFSI benchmark, καθώς και το πρώτο που εισήγαγε απαιτήσεις
κουλτούρας για την ασφάλεια των τροφίμων (food safety culture) και καθόρισε την απάτη στα
τρόφιμα (food fraud). Εφαρμόζεται σε από πάνω από 22.000 τοποθεσίες σε περισσότερες από 130
χώρες, γίνεται αποδεκτό από το 70% των 10 κορυφαίων παγκόσμιων λιανεμπόρων, το 60% των 10
κορυφαίων εστιατορίων γρήγορης εξυπηρέτησης και το 50% των κορυφαίων 25 παρασκευαστών
τροφίμων.
Το BRCGS Global Food Safety Standard καθορίζει το πλαίσιο για τη διαχείριση της ασφάλειας,
της ακεραιότητας, της νομιμότητας και της ποιότητας των προϊόντων, καθώς και των
λειτουργικών ελέγχων για αυτά τα κριτήρια σε βιομηχανίες που παράγουν, μεταποιούν και
συσκευάζουν τρόφιμα και συστατικά τροφίμων.
14/11/2024
Περισσότερα
10/11/2024
Περισσότερα
01/11/2024
Περισσότερα
Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.