FSSC 22000 - Σχήμα Πιστοποίησης Ασφάλειας Τροφίμων

FSSC 22000 - Σχήμα Πιστοποίησης Ασφάλειας Τροφίμων

To FSSC 22000 είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο GFSI (Global Food Safety Initiative) και αποτελεί έναν συνδυασμό των απαιτήσεων του προτύπου ISO 22000 και των προδιαγραφών ISO / TS 22002 που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα προγράμματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των τροφίμων και του προτύπου PAS 220 που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα προγράμματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των υλικών που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

To Σχήμα FSSC 22000 αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Σχήμα Πιστοποίησης για Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων και είναι διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο GFSI (Global Food Safety Initiative).

Το Σχήμα FSSC 22000 αποτελείται από:

  • Το Διεθνές Πρότυπο ISO 22000
  • Τις Τεχνικές Προδιαγραφές για τα Προαπαιτούμενα (ISO/TS 22002 series) του εκάστοτε τομέα της αλυσίδας τροφίμων, π.χ. ISO TS 22002-1: 2009, Prerequisite programmes on food safety Part 1: food manufacturing, ISO/TS 22002-4:2013, Prerequisite programmes for food safety – Part 4: Food packaging manufacturing, ISO/TS 22002-2:2013, Prerequisite programmes for food safety – Part 2: Catering, κ.λπ.
  • Τις πρόσθετες απαιτήσεις (additional requirements ) του Σχήματος FSSC 22000

Τα κύρια πλεονεκτήματα του Σχήματος FSSC 22000 είναι η αναγνωρισιμότητα του από τον οργανισμό GFSI ως ισοδύναμο των συστημάτων BRCGS Global Food Safety Standard και IFS Food Standard. Αποτελεί ένα σύστημα προσανατολισμένο στην ασφάλεια δίχως να θέτει ιδιαίτερες απαιτήσεις για την ποιότητα των τροφίμων, γεγονός το οποίο πιθανόν να αποτελεί πλεονέκτημα του συστήματος για μία επιχείρηση που θέλει να εστιάσει στην ασφάλεια των τροφίμων.
Επιχειρήσεις που ήδη εφαρμόζουν ISO 22000:2018 και η υλικοτεχνική τους υποδομή είναι ένα από τα δυνατά τους σημεία μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν το σύστημα τους ενσωματώνοντας και εφαρμόζοντας επιπλέον τις απαιτήσεις των προδιαγραφών ISO / TS 22002 και PAS 220 αποκτήσουν πιστοποίηση FSSC 22000.

Από το Blog μας

Κατανάλωση ιχθυρών ψυχρής κάπνισης.

25/09/2022

Κατανάλωση ιχθυρών ψυχρής κάπνισης.

Παρόλο που το σύστημα HACCP συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου τροφιμογενών ασθενειών, η εφαρμογή του στην παραγωγή ιχθυρών ψυχρής κάπνισης δεν είναι πάντα εύκολη.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Βιομεμβράνες

09/08/2022

Βιομεμβράνες

Οι βιομεμβράνες αποτελούν έναν σημαντικό κίνδυνο για την βιομηχανία τροφίμων τα τελευταία 30 χρόνια.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Μήπως χρειάζονται διατροφική αναδιατύπωση τα έτοιμα γεύματα των ελληνικών σούπερ μάρκετ;

30/07/2022

Μήπως χρειάζονται διατροφική αναδιατύπωση τα έτοιμα γεύματα των ελληνικών σούπερ μάρκετ;

Σκοπός της μελέτης ήταν η αξιολόγηση της θρεπτικής αξίας των έτοιμων γευμάτων που διατίθενται στα ελληνικά καταστήματα λιανικής.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.