GLOBALG.A.P. - Ορθή Γεωργική Πρακτική

GLOBALG.A.P. - Ορθή Γεωργική Πρακτική

Αποτελεί ένα διεθνώς αποδεκτό και αναγνωρίσιμο πρότυπο για την πρωτογενή παραγωγή και εφαρμόζεται σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου. Η θεμελιώδης αρχή του είναι η ίση συμμετοχή των παραγωγών και λιανεμπόρων στη δημιουργία προτύπων και διαδικασιών πιστοποίησης.

Το GLOBALG.A.P. αποτελεί ένα διεθνώς αποδεκτό και αναγνωρίσιμο πρότυπο για την πρωτογενή παραγωγή και εφαρμόζεται σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου. Η θεμελιώδης αρχή του είναι η ίση συμμετοχή των παραγωγών και λιανεμπόρων στη δημιουργία προτύπων και διαδικασιών πιστοποίησης.

Καλύπτει όλη τη διαδικασία από τις εισροές όπως τις ζωοτροφές ή τα σπορόφυτα / πολλαπλασιαστικό υλικό και όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους μέχρι και την αποδέσμευση του προϊόντος από την εκμετάλλευση. Το πεδίο πιστοποίησης GLOBALG.A.P. καλύπτει την παραγωγή των φρούτων και λαχανικών, του πράσινου καφέ, του τσαγιού, των λουλουδιών, του ζωικού κεφαλαίου, των προϊόντων μεγάλης καλλιέργειας και βιομηχανικών φυτών π.χ. καλαμπόκι, σιτάρι,βαμβάκι, κάνναβη, του πολλαπλασιαστικού υλικού καθώς και των προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας.

Το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης κατά GLOBALG.A.P. δίνει δύο δυνατότητες πιστοποίησης:

OPTION I
  • Μεμονωμένος παραγωγός αιτείται πιστοποίησης GLOBALG.A.P.
  • Ερωτηματολόγιο και απαιτήσεις GLOBALG.A.P.
  • Εσωτερική αυτό-επιθεώρηση παραγωγού
OPTION II:
  • Ομάδα παραγωγών αιτείται πιστοποίησης GLOBALG.A.P.
  • Εγχειρίδιο ομάδας
  • Επιθεώρηση τουλάχιστον στην τετραγωνική ρίζα των παραγωγών
  • Εγχειρίδιο, κεντρική διαχείριση ομάδας (Παράρτημα Α), ερωτηματολόγιο και απαιτήσεις
  • Εσωτερική επιθεώρηση ομάδας & εσωτερική αυτό-επιθεώρηση παραγωγού.

Από το Blog μας

Κατανάλωση ιχθυρών ψυχρής κάπνισης.

25/09/2022

Κατανάλωση ιχθυρών ψυχρής κάπνισης.

Παρόλο που το σύστημα HACCP συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου τροφιμογενών ασθενειών, η εφαρμογή του στην παραγωγή ιχθυρών ψυχρής κάπνισης δεν είναι πάντα εύκολη.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Βιομεμβράνες

09/08/2022

Βιομεμβράνες

Οι βιομεμβράνες αποτελούν έναν σημαντικό κίνδυνο για την βιομηχανία τροφίμων τα τελευταία 30 χρόνια.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Μήπως χρειάζονται διατροφική αναδιατύπωση τα έτοιμα γεύματα των ελληνικών σούπερ μάρκετ;

30/07/2022

Μήπως χρειάζονται διατροφική αναδιατύπωση τα έτοιμα γεύματα των ελληνικών σούπερ μάρκετ;

Σκοπός της μελέτης ήταν η αξιολόγηση της θρεπτικής αξίας των έτοιμων γευμάτων που διατίθενται στα ελληνικά καταστήματα λιανικής.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.