GLOBALG.A.P. - Ορθή Γεωργική Πρακτική

GLOBALG.A.P. - Ορθή Γεωργική Πρακτική

Αποτελεί ένα διεθνώς αποδεκτό και αναγνωρίσιμο πρότυπο για την πρωτογενή παραγωγή και εφαρμόζεται σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου. Η θεμελιώδης αρχή του είναι η ίση συμμετοχή των παραγωγών και λιανεμπόρων στη δημιουργία προτύπων και διαδικασιών πιστοποίησης.

Το GLOBALG.A.P. αποτελεί ένα διεθνώς αποδεκτό και αναγνωρίσιμο πρότυπο για την πρωτογενή παραγωγή και εφαρμόζεται σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου. Η θεμελιώδης αρχή του είναι η ίση συμμετοχή των παραγωγών και λιανεμπόρων στη δημιουργία προτύπων και διαδικασιών πιστοποίησης.

Καλύπτει όλη τη διαδικασία από τις εισροές όπως τις ζωοτροφές ή τα σπορόφυτα / πολλαπλασιαστικό υλικό και όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους μέχρι και την αποδέσμευση του προϊόντος από την εκμετάλλευση. Το πεδίο πιστοποίησης GLOBALG.A.P. καλύπτει την παραγωγή των φρούτων και λαχανικών, του πράσινου καφέ, του τσαγιού, των λουλουδιών, του ζωικού κεφαλαίου, των προϊόντων μεγάλης καλλιέργειας και βιομηχανικών φυτών π.χ. καλαμπόκι, σιτάρι,βαμβάκι, κάνναβη, του πολλαπλασιαστικού υλικού καθώς και των προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας.

Το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης κατά GLOBALG.A.P. δίνει δύο δυνατότητες πιστοποίησης:

OPTION I
  • Μεμονωμένος παραγωγός αιτείται πιστοποίησης GLOBALG.A.P.
  • Ερωτηματολόγιο και απαιτήσεις GLOBALG.A.P.
  • Εσωτερική αυτό-επιθεώρηση παραγωγού
OPTION II:
  • Ομάδα παραγωγών αιτείται πιστοποίησης GLOBALG.A.P.
  • Εγχειρίδιο ομάδας
  • Επιθεώρηση τουλάχιστον στην τετραγωνική ρίζα των παραγωγών
  • Εγχειρίδιο, κεντρική διαχείριση ομάδας (Παράρτημα Α), ερωτηματολόγιο και απαιτήσεις
  • Εσωτερική επιθεώρηση ομάδας & εσωτερική αυτό-επιθεώρηση παραγωγού.

Από το Blog μας

Νέες Τάσεις στη Νομοθεσία Ασφάλειας Τροφίμων: Τι Πρέπει να Γνωρίζουν οι Επιχειρήσεις

14/11/2024

Νέες Τάσεις στη Νομοθεσία Ασφάλειας Τροφίμων: Τι Πρέπει να Γνωρίζουν οι Επιχειρήσεις
Η νομοθεσία ασφάλειας τροφίμων συνεχώς εξελίσσεται για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς, της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών. Οι επιχειρήσεις καλούνται να προσαρμόσουν τις διαδικασίες τους σύμφωνα με νέα πρότυπα ποιότητας, ιχνηλασιμότητας, βιωσιμότητας και εκπαίδευσης προσωπικού. Η SafeEat υποστηρίζει τις επιχειρήσεις με υπηρεσίες συμμόρφωσης, εκπαίδευσης και συμβουλευτικής για βιωσιμότητα και ασφάλεια προϊόντων.
Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
PFAS & Ασφάλεια Τροφίμων: Τι Πρέπει να Ξέρουν οι Επιχειρήσεις για τα PFAS στα Τρόφιμα

10/11/2024

PFAS & Ασφάλεια Τροφίμων: Τι Πρέπει να Ξέρουν οι Επιχειρήσεις για τα PFAS στα Τρόφιμα
Οι PFAS είναι ανθεκτικές χημικές ουσίες που ανιχνεύονται στα τρόφιμα και προκαλούν ανησυχία για την υγεία. Η ΕΕ θέτει αυστηρά όρια για την προστασία των καταναλωτών, και η SafeEat υποστηρίζει τις επιχειρήσεις τροφίμων στην προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις ασφάλειας.
Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Τόνος Κονσέρβα & Υδράργυρος: Είναι ασφαλής η κατανάλωση του;

01/11/2024

Τόνος Κονσέρβα & Υδράργυρος: Είναι ασφαλής η κατανάλωση του;
Ο υδράργυρος στον τόνο κονσέρβα εγείρει ανησυχίες για την υγεία, ειδικά για ευπαθείς ομάδες όπως οι έγκυες και τα παιδιά. Παρά τη θρεπτική αξία του τόνου, ο ΕΦΕΤ συνιστά προσοχή στην κατανάλωση, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι τα επίπεδα υδραργύρου παραμένουν σε ασφαλή όρια στην Ελλάδα.
Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.