IFS Broker - Standard for auditing Trading Agencies’, Importers’ and Brokers’ services compliance in relation to product quality and safety

IFS Broker - Standard for auditing Trading Agencies’, Importers’ and Brokers’ services compliance in relation to product quality and safety

To IFS Broker αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο GFSI και δημιουργήθηκε για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων καλύπτοντας το κενό μεταξύ της παραγωγής και της διανομής. Μέσω εφαρμογής του προτύπου, οι ενδιάμεσοι μεταπωλητές (διανομείς, εισαγωγείς κλπ) δρουν σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει την ασφαλή διακίνηση των τροφίμων

To IFS Broker αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο GFSI (Global Food Safety Initiative) και δημιουργήθηκε για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων καλύπτοντας το κενό μεταξύ της παραγωγής και της διανομής. Μέσω εφαρμογής του προτύπου, οι ενδιάμεσοι μεταπωλητές (διανομείς, εισαγωγείς κλπ) δρουν σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει την ασφαλή διακίνηση των τροφίμων.

Βασικά οφέλη

  • Η πιστοποίηση IFS μπορεί να προσφέρει μια σειρά από βασικά οφέλη σε εταιρείες που αγωνίζονται για τη διάκριση τους στην ποιότητα, την ασφάλεια των τροφίμων και την ικανοποίηση των πελατών τους και αναζητούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά.
  • Βελτιωμένη εμπιστοσύνη στους προμηθευτές και τα προϊόντα
  • Μειωμένος χρόνος για τον έλεγχο προμηθευτών
  • Λιγότερος χρόνος που δαπανάται για την επανεπεξεργασία ή την επιστροφή προϊόντων εκτός προδιαγραφών
  • Προστασία δέουσας επιμέλειας
  • Δυνατότητα μείωσης του ατομικού κόστους ελέγχου συνδυάζοντας μια ποικιλία διαφορετικών ελέγχων ταυτόχρονα.
  • Βελτιωμένη κατανόηση μεταξύ της διοίκησης και του προσωπικού σχετικά με τα πρότυπα και τις διαδικασίες
  • Παρακολούθηση συμμόρφωσης με τους κανονισμούς για τα τρόφιμα Πιο αποτελεσματική χρήση των πόρων
  • Μείωση της ανάγκης για επιθεωρήσεις πελατών
  • Ανεξάρτητοι έλεγχοι τρίτων
  • Δυνατότητα μείωσης του συνολικού χρόνου επιθεώρησης συνδυάζοντας μια ποικιλία διαφορετικών επιθεωρήσεων ταυτόχρονα.
  • Βελτιωμένη επιχειρηματική φήμη ως μεσίτης υψηλής ποιότητας και ασφαλών προϊόντων
  • Δυνατότητα συναλλαγών με πελάτες που απαιτούν ελέγχους τρίτων
  • Χρήση του λογότυπου και του πιστοποιητικού IFS για την απόδειξη της συμμόρφωσης με τα υψηλότερα πρότυπα.
  • Αναγνώριση έναντι των απαιτήσεων του GFSI Έκδοση 2020.1.

Από το Blog μας

Νέες Τάσεις στη Νομοθεσία Ασφάλειας Τροφίμων: Τι Πρέπει να Γνωρίζουν οι Επιχειρήσεις

14/11/2024

Νέες Τάσεις στη Νομοθεσία Ασφάλειας Τροφίμων: Τι Πρέπει να Γνωρίζουν οι Επιχειρήσεις
Η νομοθεσία ασφάλειας τροφίμων συνεχώς εξελίσσεται για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς, της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών. Οι επιχειρήσεις καλούνται να προσαρμόσουν τις διαδικασίες τους σύμφωνα με νέα πρότυπα ποιότητας, ιχνηλασιμότητας, βιωσιμότητας και εκπαίδευσης προσωπικού. Η SafeEat υποστηρίζει τις επιχειρήσεις με υπηρεσίες συμμόρφωσης, εκπαίδευσης και συμβουλευτικής για βιωσιμότητα και ασφάλεια προϊόντων.
Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
PFAS & Ασφάλεια Τροφίμων: Τι Πρέπει να Ξέρουν οι Επιχειρήσεις για τα PFAS στα Τρόφιμα

10/11/2024

PFAS & Ασφάλεια Τροφίμων: Τι Πρέπει να Ξέρουν οι Επιχειρήσεις για τα PFAS στα Τρόφιμα
Οι PFAS είναι ανθεκτικές χημικές ουσίες που ανιχνεύονται στα τρόφιμα και προκαλούν ανησυχία για την υγεία. Η ΕΕ θέτει αυστηρά όρια για την προστασία των καταναλωτών, και η SafeEat υποστηρίζει τις επιχειρήσεις τροφίμων στην προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις ασφάλειας.
Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Τόνος Κονσέρβα & Υδράργυρος: Είναι ασφαλής η κατανάλωση του;

01/11/2024

Τόνος Κονσέρβα & Υδράργυρος: Είναι ασφαλής η κατανάλωση του;
Ο υδράργυρος στον τόνο κονσέρβα εγείρει ανησυχίες για την υγεία, ειδικά για ευπαθείς ομάδες όπως οι έγκυες και τα παιδιά. Παρά τη θρεπτική αξία του τόνου, ο ΕΦΕΤ συνιστά προσοχή στην κατανάλωση, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι τα επίπεδα υδραργύρου παραμένουν σε ασφαλή όρια στην Ελλάδα.
Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.