Επισήμανση τροφίμων

Επισήμανση τροφίμων

Έλεγχος ή/και σχεδιασμός ετικετών τροφίμων και ποτών, μετάφραση ετικετών εισαγόμενων και εξαγόμενων προϊόντων.

Η επισήμανση των τροφίμων και ποτών έχει ως σκοπό την παροχή στον καταναλωτή όλων των πληροφοριών σχετικά με το περιεχόμενο και τη σύνθεση των τροφίμων, με στόχο την προστασία της υγείας του και των συμφερόντων του.

Η ορθή επισήμανση των προϊόντων με βάση την Εθνική και Ενωσιακή Νομοθεσία αποτελεί βασικό στοιχείο της επιχείρησης τροφίμων.

Η SAFE EAT αναλαμβάνει:

- το σχεδιασμό ετικετών νέων τροφίμων και ποτών
- τον έλεγχο υφιστάμενων ετικετών
- τη μετάφραση ετικετών εισαγόμενων και εξαγόμενων προϊόντων,

ώστε να συμμορφώνονται κατά περίπτωση είτε με την Νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε με τη Νομοθεσία Τρίτων Χωρών.

Από το Blog μας

Νέες Τάσεις στη Νομοθεσία Ασφάλειας Τροφίμων: Τι Πρέπει να Γνωρίζουν οι Επιχειρήσεις

14/11/2024

Νέες Τάσεις στη Νομοθεσία Ασφάλειας Τροφίμων: Τι Πρέπει να Γνωρίζουν οι Επιχειρήσεις
Η νομοθεσία ασφάλειας τροφίμων συνεχώς εξελίσσεται για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς, της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών. Οι επιχειρήσεις καλούνται να προσαρμόσουν τις διαδικασίες τους σύμφωνα με νέα πρότυπα ποιότητας, ιχνηλασιμότητας, βιωσιμότητας και εκπαίδευσης προσωπικού. Η SafeEat υποστηρίζει τις επιχειρήσεις με υπηρεσίες συμμόρφωσης, εκπαίδευσης και συμβουλευτικής για βιωσιμότητα και ασφάλεια προϊόντων.
Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
PFAS & Ασφάλεια Τροφίμων: Τι Πρέπει να Ξέρουν οι Επιχειρήσεις για τα PFAS στα Τρόφιμα

10/11/2024

PFAS & Ασφάλεια Τροφίμων: Τι Πρέπει να Ξέρουν οι Επιχειρήσεις για τα PFAS στα Τρόφιμα
Οι PFAS είναι ανθεκτικές χημικές ουσίες που ανιχνεύονται στα τρόφιμα και προκαλούν ανησυχία για την υγεία. Η ΕΕ θέτει αυστηρά όρια για την προστασία των καταναλωτών, και η SafeEat υποστηρίζει τις επιχειρήσεις τροφίμων στην προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις ασφάλειας.
Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Τόνος Κονσέρβα & Υδράργυρος: Είναι ασφαλής η κατανάλωση του;

01/11/2024

Τόνος Κονσέρβα & Υδράργυρος: Είναι ασφαλής η κατανάλωση του;
Ο υδράργυρος στον τόνο κονσέρβα εγείρει ανησυχίες για την υγεία, ειδικά για ευπαθείς ομάδες όπως οι έγκυες και τα παιδιά. Παρά τη θρεπτική αξία του τόνου, ο ΕΦΕΤ συνιστά προσοχή στην κατανάλωση, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι τα επίπεδα υδραργύρου παραμένουν σε ασφαλή όρια στην Ελλάδα.
Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.