Επιθεωρήσεις 2ου μέρους

Επιθεωρήσεις 2ου μέρους

Επιθεωρήσεις αξιολόγησης συμμόρφωσης προμηθευτών, υπεργολάβων, εταιρικού δικτύου.

Οι Επιθεωρήσεις 2ου Μέρους είναι οι επιθεωρήσεις συμμόρφωσης των απαιτήσεων μιας επιχείρησης όπως αυτές εφαρμόζονται από μια τρίτη επιχείρηση (π.χ. έναν προμηθευτή, έναν υπεργολάβο κλπ) ή από ένα μέρος εταιρικού δικτύου (π.χ. ένα κατάστημα). Διεξάγονται με σκοπό να διαπιστωθεί εάν ο προμηθευτής ή το κατάστημα μπορεί να ανταποκριθεί στις υφιστάμενες ή προτεινόμενες συμβατικές απαιτήσεις.

Η SAFE EAT διαθέτοντας καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό αναλαμβάνει τη διενέργεια επιθεωρήσεων 2ου μέρους, παρέχοντας στην επιχείρηση το όφελος της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας. Ο σχεδιασμός των υπηρεσιών βασίζεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του πελάτη, ενώ προσδιορίζεται εξ ‘αρχής τόσο η τεχνική φύση του ελέγχου όσο και η επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.

Κατά την επιθεώρηση συλλέγονται τεκμηριωμένες αποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο η επιθεωρούμενη επιχείρηση συμμορφώνεται, ή όχι, με το σύστημα διαχείρισης που εφαρμόζει, την κείμενη νομοθεσία ή τις υφιστάμενες συμβατικές απαιτήσεις.

Ενδεικτικά, οι επιθεωρήσεις δευτέρου μέρους περιλαμβάνουν:
- Έλεγχο στις εγκαταστάσεις και στον εξοπλισμό, - Έλεγχο τήρησης κανόνων ατομικής υγιεινής του προσωπικού, - Έλεγχο των παραγωγικών διαδικασιών, - Έλεγχο τήρησης αρχείων και διαδικασιών HACCP ή/και της εφαρμογής του εκάστοτε Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων -Έλεγχος κουλτούρας ασφάλειας τροφίμων

Στις επιθεωρήσεις τέτοιου τύπου περιλαμβάνονται και οι επιθεωρήσεις σε καταστήματα εταιρικού δικτύου και καταστήματα Franchise.

Από το Blog μας

Νέες Τάσεις στη Νομοθεσία Ασφάλειας Τροφίμων: Τι Πρέπει να Γνωρίζουν οι Επιχειρήσεις

14/11/2024

Νέες Τάσεις στη Νομοθεσία Ασφάλειας Τροφίμων: Τι Πρέπει να Γνωρίζουν οι Επιχειρήσεις
Η νομοθεσία ασφάλειας τροφίμων συνεχώς εξελίσσεται για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς, της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών. Οι επιχειρήσεις καλούνται να προσαρμόσουν τις διαδικασίες τους σύμφωνα με νέα πρότυπα ποιότητας, ιχνηλασιμότητας, βιωσιμότητας και εκπαίδευσης προσωπικού. Η SafeEat υποστηρίζει τις επιχειρήσεις με υπηρεσίες συμμόρφωσης, εκπαίδευσης και συμβουλευτικής για βιωσιμότητα και ασφάλεια προϊόντων.
Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
PFAS & Ασφάλεια Τροφίμων: Τι Πρέπει να Ξέρουν οι Επιχειρήσεις για τα PFAS στα Τρόφιμα

10/11/2024

PFAS & Ασφάλεια Τροφίμων: Τι Πρέπει να Ξέρουν οι Επιχειρήσεις για τα PFAS στα Τρόφιμα
Οι PFAS είναι ανθεκτικές χημικές ουσίες που ανιχνεύονται στα τρόφιμα και προκαλούν ανησυχία για την υγεία. Η ΕΕ θέτει αυστηρά όρια για την προστασία των καταναλωτών, και η SafeEat υποστηρίζει τις επιχειρήσεις τροφίμων στην προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις ασφάλειας.
Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Τόνος Κονσέρβα & Υδράργυρος: Είναι ασφαλής η κατανάλωση του;

01/11/2024

Τόνος Κονσέρβα & Υδράργυρος: Είναι ασφαλής η κατανάλωση του;
Ο υδράργυρος στον τόνο κονσέρβα εγείρει ανησυχίες για την υγεία, ειδικά για ευπαθείς ομάδες όπως οι έγκυες και τα παιδιά. Παρά τη θρεπτική αξία του τόνου, ο ΕΦΕΤ συνιστά προσοχή στην κατανάλωση, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι τα επίπεδα υδραργύρου παραμένουν σε ασφαλή όρια στην Ελλάδα.
Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.